FORGOT YOUR DETAILS?

Διόρθωση προβλημάτων συμπεριφοράς

Ο σκύλος είναι ζώο κοινωνικό και αγελαίο. Η ζωή του διεπέται από κανόνες και συμπεριφορές με σκοπό την επιβίωσή του και την διαιώνιση του είδους. Υπάρχουν συμπεριφορές που ενώ είναι φυσιολογικές και αποδεκτές στο ζωικό βασίλειο δημιουργούν μικρά ή και μεγάλα προβλήματα στην συμβίωση με τον άνθρωπο. Άλλες δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο είτε λόγω έλλειψης γνώσεων, είτε λόγω λανθασμένων συμβουλών, είτε συμπτωματικά και χρειάζονται διόρθωση. Η δουλειά μας είναι να αναλύσουμε τα δεδομένα, να προτείνουμε λύσεις ή ακόμα και να βοηθήσουμε στην υλοποίηση της διόρθωσης ,σκεπτόμενοι σκυλοκεντρικά και αντιδρώντας σαν άνθρωποι. Σε καμία περίπτωση δεν ασκείται βία κατά την διαδικασία, οι στόχοι αναδιατάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει άπλετη βοήθεια για όσο καιρό απαιτείται.

Think Dog... Act Human...

Διόρθωση Συμπεριφοράς Σκύλων και ... Ανθρώπων

Διόρθωση συμπεριφοράς είναι η διαδικασία επανένταξης του σκύλου μας σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, η αντιμετώπιση εμμονών ή και φοβιών, με θετικό τρόπο αναδιάταξη κακών-αρνητικών εμπειριών που είχε ο σκύλος μας στο παρελθόν είτε στην οικογένεια είτε στο περιβάλλον του.

Αντιμετωπίζονται όλα τα
προβλήματα συμπεριφοράς;

Οι αθέμιτες συμπεριφορές του σκύλου αξιολογούνται και αναλύονται με ιδιαίτερο τρόπο ανάλογα με το είδος του προβλήματος . Γεννετικά προβλήματα δύσκολα έχουν λύση και συνήθως μέχρι κάποιου βαθμού εξομαλύνονται. Επίκτητες συμπεριφορές έχουν συνήθως ευτυχή κατάληξη σε χρόνο ανάλογο με την ηλικία του σκύλου και τη διάθεση για συνεργασία από τον ιδιοκτήτη του . Σε πολλές όμως περιπτώσεις , ο σκύλος μας είναι απλά ο…εαυτός του και εμείς επιθυμούμε να αντιληφθεί ότι ζει σε μία ανθρώπινη κοινωνία που διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους θα θέλαμε να ακολουθεί. Εδώ η επιτυχία φθάνει στο ποσοστό σχεδόν 100%

Προβλήματα

  • επιθετικοτητα
  • στρες αποχωρισμου
  • φοβιες
  • μαρκαρισμα
  • υποτακτικη ουρηση
  • γεννηση παιδιου
  • ανυπακοη
  • διαχειριση ρολων
  • αλλαγη περιβαλλοντος

Εκπαίδευση ή διόρθωση ;

Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές η διόρθωση συμπεριφοράς βασίζεται ή επιτυχγάνεται  με την εκπαίδευση σε βασική υπακοή.  Σε αυτό το πραγματικό γεγονός βασίζονται όσοι  είτε λόγω ημιμάθειας, είτε με σκοπό να εκταμιεύσουν αρκετά χρήματα από τον πελάτη προτείνουν την εκπαίδευση του σκύλου σε βασική υπακοή.

Στη πραγματικότητα η συνεδρία για την διόρθωση συμπεριφοράς, βασίζεται στη σχέση μεταξύ των μελών της οικογένειας  «άνθρωπος – σκύλος», στο δέσιμο της ομάδας, στην εξομάλυνση των αντιθέσεων και στη σωστή ανάλυση και περιγραφή του προβλήματος.

Σε ποιούς απευθυνόμαστε..

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαβίωση με τα σκυλιά τους. Στρες αποχωρισμού, φοβίες, υποτακτική ούρηση, ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, κοινωνικοποίηση, τραυματικές ψυχικές αποκαταστάσεις από κακοποίηση, εμμονές κλπ. Επίσης απευθυνόμαστε σε ζευγάρια που περιμένουν παιδί και έχουν σκύλο, σε οικογένειες με παιδιά , σε ανθρώπους που θα ήθελαν επαγγελματική ενημέρωση για το σκύλο που τους ταιριάζει.

Πως λειτουργεί..

Καταλυτική σημασία για τη δημιουργία αυτής της υπηρεσίας υπήρξε η ανάγκη πολλών ιδιοκτητών σκύλων που δεν μπορούσαν ή δεν υπήρχε λόγος να διαθέσουν χρήματα για την εκπαίδευση σε βασική υπακοή του σκύλου τους.Έτσι, στοχευμένα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο το πρόβλημα και να το συνδιάσουμε ή να το συνδέσουμε με εκπαίδευση αν ο πελάτης το επιθυμεί και ο σκύλος το έχει ανάγκη.

Αρχίστε με ένα τηλέφωνο ή e-mail..

Επικοινωνήστε μαζί μας και εξηγήστε μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Αφού σας ακούσουμε με προσοχή ,θα σας υποδείξουμε τον πιo σωστό και οικονομικό τρόπο συνεργασίας με σκοπό τη λύση του προβλήματος. Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ! Η υπηρεσία μας σας προσφέρεται και κατ΄οίκον. Ερχόμαστε στο σπίτι σας σε προκαθορισμένο ραντεβού, με προκαθορισμένη αμοιβή προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής.

Διόρθωση δεν σημαίνει τιμωρία!
Συχνά τιμωρούμε το σκύλο μας για τη συμπεριφορά του χωρίς να υπολογίζουμε το βαθμό γνώσης του και ανταπόκρισης σε αυτό που του ζητάμε να κάνει ή να μην κάνει.

Η τεχνική της διόρθωσης...

Σαν αρχή ο ιδιοκτήτης πρέπει να παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ανάλυση

Ακόλουθα, ο ειδικός συμπεριφοράς θα πρέπει να αναλύσει τις αντιδράσεις του σκύλου, να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να συστήσει τις κατάλληλες λύσεις.

Στόχοι

Στη συνέχεια ο ειδικός συμπεριφοράς οφείλει να εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διόρθωσης με βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους.

Ολοκλήρωση

Το πρόγραμμα τελειώνει όταν έχει επιτευχθεί ο αρχικός στόχος και το ζευγάρι σκύλος- ιδιοκτήτης μπορούν να συνεχίσουν αρμονικά τη συμβίωση τους.

Γιάννης Μ Γεωργιάκος

Εκπαιδευτής σκύλων / Ειδικός συμπεριφοράς

Τίποτα δεν είναι πιό άχαρο από το να παρουσιάζεις τον εαυτό σου.. Όπως και νάχει θα ήθελα να εκτεθώ απέναντί σας με σκοπό να γνωρίσετε τον άνθρωπο που θα χειριστεί το ψυχικό κόσμο του μικρού σας φίλου. Ονομάζομαι Γιάννης Γεωργιάκος και υπηρετώ το χώρο της εκπαίδευσης σκύλων σχεδόν 20 χρόνια. Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της σχολής Pets Academy K9 Training, εκτροφέας Γερμανικών Ποιμενικών και Βέλγικων Ποιμενικών Μαλλινουά. Νόμιμος επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων, ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Εκπαιδευτών Σκύλων. Ακαδημαικά οι σπουδές μου αφορούν τη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ στο κυνοχώρο σπούδασα σε σχολεία του εξωτερικού δίπλα σε μεγάλους δασκάλους και συνεχίζω να μαθαίνω.. Τα πρώτα 10 χρόνια της καριέρας μου ασχολήθηκα αποκλειστικά και μόνο με εκπαίδευση σκύλων με σκοπό να πάρω εμπειρίες και γνώσεις τόσο από εκατοντάδες διαφορετικούς σκύλους όσο και από τη συμβίωσή τους με αντίστοιχους διαφορετικούς ανθρώπους. Τη τελευταία 10ετία, έχοντας πλέον τη σιγουριά και τη γνώση επέκτεινα τις υπηρεσίες μου προς την κατεύθυνση της διόρθωσης συμπεριφοράς σκύλων , δίνοντας έμφαση στη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στους σκύλους τους. Από τη θέση του εισηγητή έχω λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια, έχω βρεθεί καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές καναλιών (MEGA,ANT1, ALPHA) και έχω υπογράψει σημαντικό αριθμό άρθρων δημοσιευμένα τόσο στον Ελληνικό όσο και στον ξένο τύπο.Αγαπημένο μου μοτο.. που αποτελεί και τίτλο άρθρου μου THINK DOG ACT HUMAN.

Λεωφόρος Ηρακλείου 437, Ηράκλειο TK 141 22

Κινητό: 6932410315

Θυμηθείτε να μας αφήσετε τα στοιχεία σας

για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας!

TOP