FORGOT YOUR DETAILS?

Σεμινάρια εκπαιδευτών σκύλων

«Το επάγγελμα του εκπαιδευτή είναι ίσως το πιο όμορφο στον κόσμο.Σε κάνει να αισθάνεσαι υπεύθυνος, ταπεινός, σε διδάσκει την άξια της υπομονής και της ηρεμίας.Δεν είναι ακραίο να πούμε ότι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο μέσα από την διαπαιδαγώγηση της ομάδας  Άνθρωπος- Σκύλος».
Δυστυχώς όμως δεν είναι πιστοποιημένο, σχεδόν πουθενά στον κόσμο, με αποτέλεσμα ο καθένας να δηλώνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν σχολές σκύλων τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική που αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν εκπαιδευτές. Στη χώρα μας η σχολή  «Pet’s Academy» είναι μία από τις κορυφαίες σχολές σκύλων που προσφέρει την ευκαιρία σε ανθρώπους ικανούς να εκπαιδευτούν για εκπαιδευτές παρέχοντας το συγκεκριμένο σεμινάριο.
Έχουμε λοιπόν εκπονήσει ένα σεμιναριακό πρόγραμμα, με συγκεκριμένη ύλη, προδιαγραφές και διάρκεια.

 

Οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι ενήλικοι, αρτιμελείς, με αγάπη προς τα ζώα, με όρεξη και μεράκι για εργασία. Η γνώση Αγγλικής γλώσσας είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν τη διάθεση και τον χρόνο να επενδύσουν ποιοτικά και χρονικά στη παρακολούθηση του σεμιναρίου με σκοπό να εργαστούν ως εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες σκύλων.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μετά από προσωπική συνέντευξη διάρκειας μιας ώρας.

Η φιλοσοφία της σχολής “PETS ACADEMY” είναι ότι δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλα τα επαγγέλματα. Με τη προσωπική συνέντευξη προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να εκπαιδεύσουμε έναν υποψήφιο στο επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων και ο υποψήφιος απλά να μην είναι το κατάλληλο άτομο για αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα.

Η διδασκαλία σε θέματα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και η σχέση που αναπτύσσεται με τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, μας δημιουργούν ευθύνες απέναντι σε ανθρώπους που αποθέτουν τα όνειρα και τα «θέλω» τους για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Καλέστε μας τώρα στο 2102833722 από Δευτέρα ως Παρασκευή 10:30 με 21:00 να συζητήσουμε για το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

 

 

 

 1. Τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά μαθήματα έχουν σαν αφετηρία τα κεντρικά γραφεία της σχολής.

 2. Η ευελιξία στη προσαρμογή του προγράμματος τόσο στις ώρες παρακολούθησης όσο και στις ημέρες είναι απόλυτα εφικτή αφού τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ που ΔΕΝ ξεπερνούν τους 4-5 υποψήφιους.

 3. Οι σπουδαστές μπαίνουν σε τμήματα απολύτως ολιγομελή με παρακολούθηση 4 ώρες κάθε διδακτική ημέρα με συχνότητα 3 μέρες ανά εβδομάδα. Οι ώρες είναι είτε πρωινές είτε απογευματινές από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 με 15:00 και 17:00 με 21:00 και Σάββατο 11:00 με 15:00 ανάλογα με τα τμήματα που θα δημιουργηθούν.

 4. Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 220 ώρες και ολοκληρώνεται σε τέσσερις (4) μήνες. Είναι ευνόητο ότι γραφική ύλη, εξοπλισμός και ότι άλλο απαιτείται, παρέχεται στον σπουδαστή χωρίς πρόσθετο κόστος.

 5. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να εγγραφείτε καλέστε στο 2102833722 Δευτέρα-Παρασκευή 10:30 με 21:00

 

 

Η ωφέλεια του σεμιναρίου είναι η ταυτόχρονη πρακτική εξάσκηση σε συνδυασμό με την θεωρητική κατάρτιση του υποψηφίου.

Τα σεμινάρια γίνονται σε ομάδες που δεν ξεπερνούν τα 4-5 άτομα.

Αυτή η στρατηγική επιλογή αφορά την διαχείριση των ανθρώπινων πόρων κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης με σκοπό το βέλτιστο γνωστικό αποτέλεσμα.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι τάξεις των 10-15 ατόμων δεν εξυπηρετούν τη γνωστική διαδικασία, ούτε σε θεωρητικό επίπεδο αφού ο διδάσκων δεν μπορεί να ασχοληθεί με τον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά ούτε σε πρακτικό επίπεδο, αφού ο σκύλος δεν είναι δυνατό να αλλάζει πολλούς χειριστές σε κάθε μάθημα.

Σε ότι αφορά τη συχνότητα παρακολούθησης αυτή έχει καθοριστεί να είναι τρεις φορές την εβδομάδα από τέσσερις ώρες τη κάθε φορά

Είναι ουσιώδες να γνωρίζει ο υποψήφιος ότι η παρακολούθηση πρέπει να είναι συχνή και αδιάλειπτη για να μπορέσει να αποκτήσει επαρκείς γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Η ανάπτυξη του σεμιναρίου στους τέσσερις μήνες που διαρκεί χωρίζεται σε δύο ενότητες:

ΘΕΩΡΙΑ: εκπαίδευση σκύλου που σαν παράδειγμα αφορά:

 • Διάκριση φυλών σκύλων

 • Χρηστικότητα του σκύλου

 • Επιλογή κατάλληλου σκύλου

 • Σκύλος και οικογένεια

 • Συμπεριφορά – κινησιολογία

 • Προεκπαίδευση κουταβιού

 • Εκπαίδευση σε βασική υπακοή

 • Εκπαίδευση καθηκόντων ασφαλείας

 • Εισαγωγή στον κυναθλητισμό

 • BH, IPO, KNPV, NVBK

 • Πρωτόκολλα εκπαίδευσης σκύλων

 • Νομοθετικό πλαίσιο

 • Διοίκηση σχολής σκύλων (ατομικά ή σε ομάδα)

 • Πρώτες βοήθειες (κτηνίατρος)

 • Έννοιες εμβολιασμού-διατροφής

 • Επίσκεψη σε σύγχρονο κτηνιατρείο

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ:

 • Εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες με ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ σκύλους σε εσωτερικό ή εξωτερικό περιβάλλον.

 • Αρχείο τήρησης προόδου εκπαίδευσης.

 • Πρωτόκολλο επικοινωνίας με πελάτη

 • Αντιμετώπιση προβλημάτων εκπαίδευσης

 • Case studies

 • Βασική υπακοή

 • Καθήκοντα ασφαλείας

 • Πρακτική ιχνηλασία

 • Κυναθλητισμός

 • Διαγωνιστική υπακοή

 • Αξιολόγηση κουταβιού

 • Αξιολόγηση ενήλικου σκύλου

 • Διόρθωση προβλημάτων συμπεριφοράς

 

 

 

Οι διδάσκοντες του σεμιναρίου έχουν επιλεγεί όχι μόνο για τις γνώσεις τους αλλά και για την μεταδοτικότητά τους στη διάχυση της γνώσης, για τη σύγχρονη τεχνική και επιστημονική τους κατάρτιση.

Η ομάδα των διδασκόντων έχει σαν στόχο την ανθρωπιστική προσέγγιση, την εξατομικευμένη ανάλυση αναγκών των σπουδαστών, τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην εκπόνηση των εργασιών από δυσλεκτικούς σπουδαστές, παραμένει αρωγός στους σπουδαστές της PETS ACADEMY και μετά το τέλος του σεμιναρίου και αποτελείται από :

 

 • Επιτυχημένους και έμπειρους εκπαιδευτές σκύλων με αποδεδειγμένη πορεία στον κυνοφιλικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια.

 • Τον διδάσκοντα εκπαιδευτή-ειδικό συμπεριφοράς σκύλων, με 25ετή θητεία στον κυνοφιλικό χώρο, πιστοποιημένο από τον διεθνή οργανισμό συμπεριφοριστών σκύλων που εδρεύει στις Η.Π.Α.

 • Αναγνωρισμένους και έμπειρους κτηνιάτρους που επικουρικά έχουν αναλάβει μέρος του σεμιναρίου με αποδεδειγμένη πορεία τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στον κυνοφιλικό χώρο.

Με το τέλος του σεμιναρίου ο υποψήφιος δίνει εξετάσεις σε θεωρία & πρακτική και υποβάλει την πτυχιακή του εργασία το αργότερο σε δύο μήνες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Κατόπιν του παρέχεται από την σχολή πιστοποίηση παρακολούθησης του σεμιναρίου με τίτλο » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΚΥΛΩΝ. »
Ο υποψήφιος είναι πλέον επαρκής σε γνώσεις για να ασκήσει το επάγγελμα του εκπαιδευτή και να ξεκινήσει να εκπαιδεύει σκύλους σε συνάρτηση με το επίπεδο & την εμπειρία του.
Προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή του στο Τ.Ε.Β.Ε (ΟΑΕΕ), η έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία για να είναι 
νόμιμος.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εγγραφή του στο Πανελλήνιο Σωματείο Εκπαιδευτών Σκύλων με σκοπό την συλλογική ανέλιξη του επαγγέλματος και την σωματειακή επικοινωνία με άλλους συναδέλφους.
Όλα τα παραπάνω αφορούν την αρχή. Όπως κάθε σωστός επαγγελματίας πρέπει ο νέος συνάδελφος να αναζητά συνεχώς νέες πηγές μάθησης εφ’όρου  ζωής.

Συχνές ερωτήσεις

Η παραδοχή ότι ο καθένας μπορεί να ασκήσει το οποιοδήποτε επάγγελμα αν έχει γνώσεις είναι λανθασμένη. Το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων απαιτεί προσόντα που δεν τα διαθέτουν όλοι οι υποψήφιοι. Θεωρούμε ότι είναι πιο έντιμο να απογοητεύσουμε κάποιον στην αρχή της αναζήτησής του, παρά να τον προδώσουμε στη πορεία της εξέλιξής του έχοντας όμως πάρει τα χρήματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι το 95% των μαθητών μας είναι πετυχημένοι εκπαιδευτές σκύλων.

Διότι πολύ απλά σεβόμαστε τα όνειρα και τις προσδοκίες που εναποθέτουν σε εμάς οι σπουδαστές μας. Η ύλη είναι πλήρης αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι και αρκετή σε όγκο. Το ίδιο και οι εργασίες που οι σπουδαστές μας καλούνται να εκπονήσουν. Σκεφτείτε να σας λέγαμε ότι θα σας βλέπουμε δυο φορές το μήνα και σε λίγους μήνες θα έχετε τελειώσει. Αναρωτηθείτε μόνοι σας! Θα είχατε γνώσεις;

Όχι μόνο δεν χρειάζεται αλλά απαγορεύεται. Ως εκπαιδευτές σκύλων στο μέλλον θα κληθείτε να αξιολογήσετε και να εκπαιδεύσετε άγνωστους σκύλους. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει καμία αξία να δουλέψετε πάνω στο δικό σας σκύλο ή τον σκύλο του φίλου σας που πολύ καλά σας γνωρίζει.

Ασφαλώς και υπάρχει. Σας δίνεται η δυνατότητα όπως και σε σπουδαστές από την ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά, να παρακολουθήσετε το ταχύρρυθμο σεμινάριο εκπαιδευτών σκύλων με καθημερινή φοίτηση 8 ώρες την κάθε διδακτική ημέρα και να το αποπερατώσετε σε 6 εβδομάδες.

Διότι θεωρούμε ότι είναι εξαπάτηση.Τα μαθήματα γίνονται στα κεντρικά της σχολής όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, η ασφάλεια, η υποδομή και ο εξοπλισμός με σκοπό την δική σας μάθηση.
Το να σας κλείσουμε σε μία αίθουσα και να σας βομβαρδίσουμε με «λόγια» είναι σαν να καταρρίπτουμε τις αρχές μας. Έτσι δεν θα γίνετε εκπαιδεύτρια. Ίσως να νομίζετε ότι θα γίνετε. Είναι προτιμότερο να αρχίσετε διαβάζοντας βιβλία, να γλυτώσετε χρήματα και όταν και αν βρείτε το χρόνο να παρακολουθήσετε σωστά το σεμινάριο, επικοινωνήστε μαζί μας.

Το σεμινάριο έχει συγκεκριμένο κόστος. Ο μόνος που θα είχε ωφέλεια από την όχι συχνή παρακολούθηση θα ήταν η σχολή με την λογική ότι θα έπαιρνε τα χρήματα σας. Ο μεγάλος χαμένος θα είσαστε εσείς αφού μόνο αν έχει κάποιος σχέση με τον σκύλο μπορεί να εργασθεί μαζί του. Κάνοντας αραιά μαθήματα δεν προλαβαίνετε να αποκτήσετε σχέση με το σκύλο και αν συμβεί μέχρι να τον ξαναδείτε την έχετε χάσει.

TOP