FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Εκπαίδευση υποψηφίων εκπαιδευτών

«Το επάγγελμα του εκπαιδευτή είναι ίσως το πιο όμορφο στον κόσμο.Σε κάνει να αισθάνεσαι υπεύθυνος, ταπεινός, σε διδάσκει την άξια της υπομονής και της ηρεμίας.Δεν είναι ακραίο να πούμε ότι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο μέσα από την διαπαιδαγώγηση της ομάδας  Άνθρωπος- Σκύλος».
Δυστυχώς όμως δεν είναι πιστοποιημένο, σχεδόν πουθενά στον κόσμο, με αποτέλεσμα ο καθένας να δηλώνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν σχολές σκύλων τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική που αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν εκπαιδευτές. Στη χώρα μας η σχολή  «Pet’s Academy» είναι μία από τις σχολές σκύλων που προσφέρει την ευκαιρία σε ανθρώπους ικανούς να εκπαιδευτούν για εκπαιδευτές παρέχοντας το συγκεκριμένο σεμινάριο.
Έχουμε λοιπόν εκπονήσει ένα σεμιναριακό πρόγραμμα, με συγκεκριμένη ύλη, προδιαγραφές και διάρκεια.

Οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι ενήλικοι, αρτιμελείς, με αγάπη προς τα ζώα, με όρεξη και μεράκι για εργασία.Η γνώση Αγγλικής γλώσσας είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

 Το σεμινάριο γίνεται στα κεντρικά της σχολής και σε συναντήσεις με πελάτες σε κατ΄ οίκον εκπαιδεύσεις και η διάρκεια του είναι 300 ώρες ανάλογα με το επίπεδο του υποψηφίου.
Οι συνεδρίες είναι εφικτό να γίνουν με δύο τρόπους.
α) καθημερινή παρακολούθηση ΔΕ – ΣΑ από το πρωί ( 9:30 ) εώς το βράδυ ( 21:00 ).Εδώ ο υποψήφιος ολοκληρώνει το σεμινάριο σε 5 εβδομάδες. Ο υποψήφιος παρακολουθεί όλα τα μαθήματα στα κεντρικά της σχολής. Συστήνεται για υποψηφίους από εξωτερικό ή σε εκείνους που διαμένουν εκτός Αττικής.
β) δύο ( 2 ) φορές την εβδομάδα στα κεντρικά της σχολής για θεωρία και πρακτική και 3 φορές την εβδομάδα στα κατ΄ οικον μαθήματα σε κοινά αποδεκτές ώρες. Εδώ ο υποψήφιος μας συνοδεύει σε μαθήματα κατ΄οίκον με πελάτες που επιλέγουν αυτό τον τρόπο εκπαίδευσης του σκύλου τους .Σε αυτή την περίπτωση το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 3 – 5 μήνες ανάλογα με την φοίτηση.
Τα μαθήματα γίνονται κυρίως 
ατομικάκαι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν πάνω από δύο υποψήφιοι ανά περίοδο.

Η ωφέλεια του σεμιναρίου είναι η ταυτόχρονη πρακτική εξάσκηση σε συνδυασμό με την θεωρητική κατάρτιση του υποψηφίου.
Η θεωρία καταλαμβάνει το 30% του χρόνου και η πρακτική το υπόλοιπο 70%.Με  απλά λόγια, ο υποψήφιος δεν παραμένει σε μία αίθουσα αποκτώντας γνώσεις από VIDEO και ομιλίες γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι εξαπάτηση του ονείρου του στην επίτευξη του στόχου του.


Οι ενότητες που εμπεριέχονται στο σεμινάριο αφορούν:
βασική υπακοή – προχωρημένη βασική υπακοή
φρούρηση – καθήκοντα ασφαλείας – ειδικές εκπαιδεύσεις
επιλογή σκύλου – ιδιαιτερότητες φυλών -γλώσσα σώματος- κινησιολογία- αρχές ψυχολογίας συμπεριφοράς σκύλων- χειρισμός του πελάτη κατά την εκπαίδευση.

Με το τέλος του σεμιναρίου ο υποψήφιος δίνει εξετάσεις σε θεωρία & πρακτική και υποβάλει την πτυχιακή του εργασία το αργότερο σε δύο μήνες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Κατόπιν του παρέχεται από την σχολή πιστοποίηση παρακολούθησης του σεμιναρίου με τίτλο » ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΚΥΛΩΝ. »
Ο υποψήφιος είναι πλέον επαρκής σε γνώσεις για να ασκήσει το επάγγελμα του εκπαιδευτή και να ξεκινήσει να εκπαιδεύει σκύλους σε συνάρτηση με το επίπεδο & την εμπειρία του.
Προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή του στο Τ.Ε.Β.Ε (ΟΑΕΕ), η έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία για να είναι 
νόμιμος.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εγγραφή του στο Πανελλήνιο Σωματείο Εκπαιδευτών Σκύλων με σκοπό την συλλογική ανέλιξη του επαγγέλματος και την σωματειακή επικοινωνία με άλλους συναδέλφους.
Όλα τα παραπάνω αφορούν την αρχή. Όπως κάθε σωστός επαγγελματίας πρέπει ο νέος συνάδελφος να αναζητά συνεχώς νέες πηγές μάθησης εφ’όρου  ζωής.

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο έχει συγκεκριμένο κόστος. Ο μόνος που θα είχε ωφέλεια από την όχι συχνή παρακολούθηση θα ήταν η σχολή με την λογική ότι θα έπαιρνε τα χρήματα σας. Ο μεγάλος χαμένος θα είσαστε εσείς αφού μόνο αν έχει κάποιος σχέση με τον σκύλο μπορεί να εργασθεί μαζί του. Κάνοντας αραιά μαθήματα δεν προλαβαίνετε να αποκτήσετε σχέση με το σκύλο και αν συμβεί μέχρι να τον ξαναδείτε την έχετε χάσει.

Διότι θεωρούμε ότι είναι εξαπάτηση.Τα μαθήματα γίνονται στα κεντρικά της σχολής όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, η ασφάλεια, η υποδομή και ο εξοπλισμός με σκοπό την δική σας μάθηση.
Το να σας κλείσουμε σε μία αίθουσα και να σας βομβαρδίσουμε με «λόγια» είναι σαν να καταρρίπτουμε τις αρχές μας. Έτσι δεν θα γίνετε εκπαιδεύτρια. Ίσως να νομίζετε ότι θα γίνετε. Είναι προτιμότερο να αρχίσετε διαβάζοντας βιβλία, να γλυτώσετε χρήματα και όταν και αν βρείτε το χρόνο να παρακολουθήσετε σωστά το σεμινάριο, επικοινωνήστε μαζί μας.

TOP