Διόρθωση Προβλημάτων Συμπεριφοράς

Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές η διόρθωση συμπεριφοράς βασίζεται ή επιτυγχάνεται  με την εκπαίδευση σε βασική υπακοή.  Σε αυτό το πραγματικό γεγονός βασίζονται όσοι  είτε λόγω ημιμάθειας, είτε με σκοπό να εκταμιεύσουν αρκετά χρήματα από τον πελάτη, προτείνουν την εκπαίδευση του σκύλου σε βασική υπακοή.

Στη πραγματικότητα η συνεδρία για την διόρθωση συμπεριφοράς βασίζεται στη σχέση μεταξύ των μελών της οικογένειας  «άνθρωπος-σκύλος», στο δέσιμο της ομάδας, στην εξομάλυνση των αντιθέσεων και στη σωστή ανάλυση και περιγραφή του προβλήματος.

Διόρθωση δεν σημαίνει τιμωρία! Συχνά τιμωρούμε το σκύλο μας για τη συμπεριφορά του χωρίς να υπολογίζουμε το βαθμό γνώσης του και ανταπόκρισης σε αυτό που του ζητάμε να κάνει ή να μην κάνει.

Σαν αρχή  ο ιδιοκτήτης πρέπει να παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα. Ακόλουθα, ο ειδικός συμπεριφοράς, θα πρέπει να αναλύσει τις αντιδράσεις του σκύλου, να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να συστήσει τις κατάλληλες λύσεις. Οφείλει να εκπονήσει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διόρθωσης με βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους. Το πρόγραμμα τελειώνει όταν έχει επιτευχθεί ο αρχικός στόχος και το ζευγάρι σκύλος- ιδιοκτήτης μπορούν να συνεχίσουν αρμονικά τη συμβίωση τους.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα επιλέξτε Διόρθωση Προβλημάτων Συμπεριφοράς.